Google+

Nieuwe behandeling: magnetiseren

Vanaf 1 november 2018 bied ik ook de mogelijkheid voor een consult dat volledig aan magnetiseren besteed wordt.

Om ons heen is er heel veel helende energie. Deze kan en mag  ik door mijn handen doorgeven. Dit heet magnetiseren en is een heel oude manier van helen. Vroeger werd het ook wel handoplegging of overlezen genoemd. Deze helende energie zorgt voor ontspanning en heling. Door ontspanning werkt ook je zelfhelend vermogen beter.

De energie werkt overal doorheen. Dus je houdt je kleren aan en gaat lekker liggen, al dan niet onder een dekentje, of zitten als je dat fijner vindt en laat de energie zijn werk doen, met mij als kanaal die het door mag geven.

Reacties van cliënten zijn:

Door de ontspanning kan ik er weer beter tegen.

Na de behandeling kan ik de emotionele spanning in mijn omgeving weer een tijd aan.

Mijn hartkloppingen zijn veel rustiger.

Het opgejaagde gevoel is weg.

Mijn knie is een tijdje veel minder pijnlijk.

Ik slaap beter.

Voel me lichter, helderder.

De behandeling duurt 3 kwartier en kost €50,- . Maak nu een afspraak >>


Waarom ik de beroepsvereniging verlaat

Ik ben eruit gegroeid

Per 1 januari 2017 verlaat ik na ruim 26 jaar de beroepsvereniging  van homeopaten NVKH. Dit omdat ik er niet meer in pas. Onderstaand kun je lezen waarom ik deze stap neem.

Wat betekent dit voor de consulten en vergoeding?

Dit betekent dat mijn consulten niet meer onder de aanvullende verzekering vallen waardoor ze niet meer voor een deel vergoed worden. Hoe vervelend dit ook is kan ik toch niet anders doen dan te kiezen voor waar ik echt in geloof. Los staan van de beroepsvereniging biedt mij de vrijheid om alles in te zetten om jou te helpen op de manier waarop ik, na 35 jaar ervaring, het meeste vertrouw.

De nieuwe consult prijzen per 1 januari 2017 zijn:

  • € 65,- per consult

  • Korte terugkom consulten zijn dan € 45,-

  • Telefonische consulten blijven € 15,-

Het is de moeite waard om de kosten voor een aanvullende verzekering af te wegen tegen de vergoedingen: soms is het voordeliger en handiger om de kosten voor alternatieve zorg zelf te sparen. Zijn mijn tarieven onoverkomelijk voor je, neem dan contact met me op.

Een korte geschiedenis

Ik ben 35 jaar geleden afgestudeerd aan de, toen nog, sociale academie. Vervolgens ben ik verder gegaan met voetreflex en metamorfose massage, medische basiskennis en mijn studie Klassieke Homeopathie aan de Hogeschool Hippocrates. Na mijn start als Klassiek Homeopaat ben ik verder gegaan met Touch for Health (1,2 en 3, leefblind en andere modules), Intuïtieve ontwikkeling in allerlei vormen, een opleiding familieopstellingen, plus modules, meditatie cursussen en nog veel meer. In totaal heb ik ruim 26 jaar lang (erkende) na- en bijscholingen gevolgd.

Nieuwe fase

Na me door al deze ervaringen en opleidingen heen te hebben gegeten ben ik er dus nu uitgegroeid. Ik kruip uit de cocon van de beroepsvereniging van  Klassiek Homeopaten en daarmee ook uit de regels van de zorgverzekeraars. Ik stap uit de NVKH omdat de beroepsvereniging alleen de homeopathie erkent en niet mijn andere expertises. Voor de zorgverzekeraars is aansluiting bij een beroepsvereniging verplicht maar daarmee persen ze me steeds meer in het reguliere, niet holistische, denken. Daarbij gaan ze, middels wat wel en niet vergoed wordt, steeds meer bepalen hoe ik werk en willen zij ook steeds meer inzage in dossiers van cliënten, van u dus.

Dat past me dus niet meer

Mijn passie is mensen beter in balans te brengen, geestelijk en lichamelijk, en ze te helpen op hun weg naar innerlijke vrijheid. In balans zijn betekent ook vrij en vanuit jezelf kunnen kiezen wat goed is voor jou en daar verantwoordelijkheid voor nemen. Dat geldt natuurlijk ook voor mij. Door alle nieuwe eisen voel ik die vrijheid niet meer. De regels worden te beperkend en brengen mij steeds meer uit balans waardoor ik er uiteindelijk niet meer voor jou kan zijn op de manier waarvan ik weet dat die het beste werkt. Daarom verlaat ik na lang overwegen de beroepsvereniging.

Wintergeluk

De Winterdip

Nu het herfst is en de winter eraan komt lees ik in heel veel bladen over "de winterdip". Alleen al het collectief daarop afstemmen creëert zo'n dip, denk ik. Dus toch maar een kleine tegenhanger.

De adviezen die ik lees in die stukjes lijken me allemaal nuttig. “Ga naar buiten voor de beweging en het zonlicht”. Waar. Gewoon fijn om te doen, zonlicht vult je vitamine D aan en dat is bij veel mensen nodig. “Beweging houdt je gezond en je maakt er serotonine mee aan, wat zorgt voor meer geluksgevoel”. Ook dit is een goed advies.

Keer naar binnen

Alleen zijn deze adviezen vooral gericht op actie. Wat ik mis, is het besef dat de winter ook een tijd is van naar binnen keren. Kijk naar de natuur, de zaden rusten in de donkere aarde om te gaan bloeien in het voorjaar. Dat rusten is een wezenlijk onderdeel van het proces om tot bloei te komen. Het is alleen niet zo zichtbaar.

Dat geldt ook voor de knoppen aan de bomen die zo mooi dichtgevouwen wachten tot de lente. Ook hier geldt, dat dichtgevouwen zijn belangrijk is voor het groei proces.

Lummel tijd

Wij mensen zijn ook natuur maar bij het naar binnen keren gaat het bij ons vaak mis. Want de behoefte is er wel om te cocoonen maar er wordt ook verwacht dat je er bent, dat je presteert, dat je aan staat.

Dus sta jezelf toe in de wintertijd wat meer naar binnen te keren, even niet aan te staan. Eens een avond op de bank, geen sociale media, misschien een goed boek of nog mooier, wat lummel tijd! Zonder dat je jezelf saai vindt of bang bent dat je saai gevonden wordt. Of dat je van alles mist. Gewoon lummel tijd.

Naar binnen keren waar al die zon die je opgeslagen hebt nog aanwezig is, die mooie kleuren van de herfst er nog zijn. Je kunt er zo op afstemmen, het zit allemaal in je.

Geniet van het het seizoen, glimlach naar jezelf en de ander en cocoon ze.

Anja

 

Houd die ontspanning NIET vast

Na de vakantie is er altijd het voornemen om de ontspanning vast te houden en daarmee heb je al je eerste stress te pakken! Je gaat je best doen om ontspannen te blijven ;-)

Weet dat die ontspannen jij, die leuke vrouw of man die je bleek te zijn toen je heerlijk op vakantie was, die gezellige moeder, vader, vriend(in), echtgenoot, minnares  er nog steeds is. Dat die leukerd in zijn of haar vrijetijdskleding ook met je mee kan in je werkkleding!

Zij of hij heeft gewoon wat aandacht nodig

Stem regelmatig af op dat goede gevoel of die mooie plek waar je je zo goed voelde. Neem de tijd om daar bij dat gevoel te zijn, met heel je aandacht dus ook je emoties, en het plaatje wat erbij hoort. Adem het met volle teugen in en merk hoe het er nog steeds is en dat je zelfs vanuit dat stuk kunt reageren op de dagelijkse stress.

En vergeet vooral niet te glimlachen naar jezelf.

Anja