Google+

Waarom ik de beroepsvereniging verlaat

Ik ben eruit gegroeid

Per 1 januari 2017 verlaat ik na ruim 26 jaar de beroepsvereniging  van homeopaten NVKH. Dit omdat ik er niet meer in pas. Onderstaand kun je lezen waarom ik deze stap neem.

Wat betekent dit voor de consulten en vergoeding?

Dit betekent dat mijn consulten niet meer onder de aanvullende verzekering vallen waardoor ze niet meer voor een deel vergoed worden. Hoe vervelend dit ook is kan ik toch niet anders doen dan te kiezen voor waar ik echt in geloof. Los staan van de beroepsvereniging biedt mij de vrijheid om alles in te zetten om jou te helpen op de manier waarop ik, na 35 jaar ervaring, het meeste vertrouw.

De nieuwe consult prijzen per 1 januari 2017 zijn:

  • € 65,- per consult

  • Korte terugkom consulten zijn dan € 45,-

  • Telefonische consulten blijven € 15,-

Het is de moeite waard om de kosten voor een aanvullende verzekering af te wegen tegen de vergoedingen: soms is het voordeliger en handiger om de kosten voor alternatieve zorg zelf te sparen. Zijn mijn tarieven onoverkomelijk voor je, neem dan contact met me op.

Een korte geschiedenis

Ik ben 35 jaar geleden afgestudeerd aan de, toen nog, sociale academie. Vervolgens ben ik verder gegaan met voetreflex en metamorfose massage, medische basiskennis en mijn studie Klassieke Homeopathie aan de Hogeschool Hippocrates. Na mijn start als Klassiek Homeopaat ben ik verder gegaan met Touch for Health (1,2 en 3, leefblind en andere modules), Intuïtieve ontwikkeling in allerlei vormen, een opleiding familieopstellingen, plus modules, meditatie cursussen en nog veel meer. In totaal heb ik ruim 26 jaar lang (erkende) na- en bijscholingen gevolgd.

Nieuwe fase

Na me door al deze ervaringen en opleidingen heen te hebben gegeten ben ik er dus nu uitgegroeid. Ik kruip uit de cocon van de beroepsvereniging van  Klassiek Homeopaten en daarmee ook uit de regels van de zorgverzekeraars. Ik stap uit de NVKH omdat de beroepsvereniging alleen de homeopathie erkent en niet mijn andere expertises. Voor de zorgverzekeraars is aansluiting bij een beroepsvereniging verplicht maar daarmee persen ze me steeds meer in het reguliere, niet holistische, denken. Daarbij gaan ze, middels wat wel en niet vergoed wordt, steeds meer bepalen hoe ik werk en willen zij ook steeds meer inzage in dossiers van cliënten, van u dus.

Dat past me dus niet meer

Mijn passie is mensen beter in balans te brengen, geestelijk en lichamelijk, en ze te helpen op hun weg naar innerlijke vrijheid. In balans zijn betekent ook vrij en vanuit jezelf kunnen kiezen wat goed is voor jou en daar verantwoordelijkheid voor nemen. Dat geldt natuurlijk ook voor mij. Door alle nieuwe eisen voel ik die vrijheid niet meer. De regels worden te beperkend en brengen mij steeds meer uit balans waardoor ik er uiteindelijk niet meer voor jou kan zijn op de manier waarvan ik weet dat die het beste werkt. Daarom verlaat ik na lang overwegen de beroepsvereniging.